VC Herentals ging na de 0-3 zege op Kaart op zoek naar een nieuwe driepunter in zijn thuiswedstrijd tegen GR Katelijne.  Trainer Beyens wijzigde niets aan het elftal van vorige week.

Het was even wennen op de kletsnatte grasmat maar de thuisploeg zorgde toch voor het eerste gevaar via Vlaeymans die Baeten alleen voor doel bracht maar de bezoekende goalie bracht nog met één hand redding.  De bezoekers counterde daarop onmiddellijk met een kans voor Faes die het leder over doel werkte.  VCH  eiste het meeste balbezit op maar ging erg slordig om met de aangeboden kansen.  Vlaeymans en De Swert kwamen niet verder dan een afstandsschot terwijl Van Bouwel aan de eerste paal een voorzet van Van De Kerckhof niet kon afronden.

De laatste vijf minuten van de eerste helft helden dan weer over in het voordeel van de bezoekers .  Eerst werd een vrije trap door Olieslagers weggebokst in de voeten van Robberechts die in één tijd over besloot.  In de slotseconden werd een snelle counter niet goed uitgespeeld waardoor er met de rust nog steeds een brilscore op het bord stond.

Koffie tegen de natte koude en niet met kansen morsen

In de 2e helft verwaterde de partij letterlijk en figuurlijk.  Op het uur schakelde Herentals opnieuw een tandje hoger en was op enkele minuten tijd tot drie keer gevaarlijk na pogingen van Van De Kerckhof (2x) en Van Der Schraelen.  Het doelpunt wilde echter niet vallen en ook wanneer de ingevallen Dillen van kortbij niet kon afronden werd het duidelijk dat het erg moeilijk zou worden om de drie punten thuis te houden.  Erger nog, aan de overzijde wist Robberechts een zeldzame kans voor de bezoekers wel af te ronden.  In de allerlaatste minuut had Van De Kerckhof de gelijkmaker nog aan de voet maar hij schoof het leder naast doel.

Het is een ongeschreven voetbalwet maar als je met de kansen morst krijg je (bijna) altijd het deksel op de neus.  Door dit tegenvallende resultaat en de uitslagen in de andere wedstrijd neemt rood-wit een serieuze duik in het klassement.  Volgende week wacht de erg moeilijke verplaatsing naar Berg en Dal waar er absoluut punten moeten geoogst worden.

VCH speelde met:  Olieslagers Steven;  Van Leerdam Ilja; Van Doninck Jelle; Vervoort Maarten; De Swert Birger; Vlaeymans Sam; Van Bouwel Ken; Van Der Schraelen Thomas; Baeten Steffe; Mariën Niels; Van De Kerckhof Jeroen.  Bank: Dams Pieter; Van Grieken Marc; Dillen Robben ; Mariën Robin.

Vervangingen: 79e Dillen Robbe voor Vlaeymans Sam; 83e  Van Grieken Marc voor Van Bouwel Ken.

Doelpunten: 82e Robberechts Nick  0 - 1.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / Nnieuws / foto's Guy Verellen.